Haarlem zoekt maatjes

Soms kunnen mensen in een situatie terechtkomen waarin ze weinig contacten hebben of moeilijk de deur uit kunnen. Dat kan zijn vanwege een handicap, een zieke partner, psychische klachten of een hoge leeftijd. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking is het moeilijk om zelfstandig op stap te gaan. Een vrijwilliger (maatje) kan dan gezelschap bieden, voor afleiding zorgen en de dag wat opfleuren.

 

Bij maatjesinitiatieven hebben beide partijen plezier in het contact. Een maatje kan voor een langere of kortere tijd met iemand optrekken. Het kan gaan om een luisterend oor, samen sporten, een spelletje spelen of een terrasje pikken. Ook het meedenken met iemand is al een fijne afwisseling in de dagelijkse beslommeringen.

 

Wil jij graag een handje helpen, samen met iemand leuke dingen ondernemen of iemand begeleiden en ben je niet bang voor een serieus gesprek? Zoek je vrijwilligerswerk dat je kan inrichten naar jouw mogelijkheden en agenda? Dan is maatje worden iets voor jou! Help iemand anders, je krijgt er zelf zoveel voor terug!

 

Meld je vandaag nog aan en word ook maatje!